Khamis, 27 September 2012

Tempahan Apam Polkadot




 100 biji apam polkadot
lupa tuan empunya oder...


Tempahan Kek 3 tingkat Biru +Putih

Kali ni nak share dengan kawan2 kek kahwin 3 tingkat yang di tempah jie jiranku untuk majlis persandingan sepupunya di gambang.DEngan sedikit sentuhan dan sedikit kelainan pada design kek,harap semuanya berpuas hati.
Kepada bakal mempelai sekiranya berkenan bolehlah menempah dengan aliza..Insyaallah aliza akan buat yang terbaik untuk hari bahagia anda.
Rasailah butercream yang sememangnya sedap..alhamdulillah,ramai yang puji coklat moist serta butercream aliza..Tooooinggggggg





Choclate Moist kek.Span Vanila,Span pandan
SELAMAT PENGANTIN BARU..

Persandingan Imah&Maya

Assalamualaikum
Alhamdullillah,dapat juga bersua kat sini sambil menyapu dan mengemas blog ni yang dah seminggu tertutup..tooing.....baru2 ni aliza sibuk tahap Gaban...apa tak nye..banyak agenda menunggu setiap hari.
Apapun bersyukur ats rezeki yang Esa.kali ni aliza nak berkongsi kenangan sewaktu menguruskan 2 beradik yang bersanding serentak..IMAH&MAYA.
Terima kasih lah aliza ucapkan buat adinda serta bondanya yang telah memberi kepercayaan untuk menyediakan kek untuk acara potong kek..jom kita tengok..



 

 Set Cupcake Hantaran Dari Maya
 Set Cupcake hantaran dari Imah

 Pihak keluarga mempelai telah menempah 3 tingkata kek perkahwiann bertemakan kelabu dan pink,2 set cupcake untuk hantaran,2 set apam polkadot,pulut kuning bertingkat serta santapan makan beradap
Terima Kasih banyak2.
Mudahan perkahwinan ini berkekalan hingga ke akhir hayat.

Selasa, 18 September 2012

PULUT KUNING BERTINGKAT

Assalamualaikum..
Alhamdulillah .terima Kasih kepda sahabat yang sudi bertandang ke rumah aliza yang tak seberapa ni.
Kali ni aliza ingin berkongsi tempahan Pulut Kuning yang di tempah oleh pengantin lelaki sendiri khas untuk majlis sambut menantu.Aliza meyediakan pelbagai kek Pulut kuning yang pelbagai dan beraneka hiasan..
Tempahan Kali ni mahukan pulut kuning dengan gubahan Telur puyuh dan dilapisi serunding..
aliza juga menyajikan pulut kuning bersama rendang dan semestinya mengikut citarasa anda..
JOM CARI SEDIKIT KELAINAN ..SILA CALL UNTUK BUTIRAN LANJUT DAN TEMPAHAN
Cup Cake pulut kuning juga disediakan

 Pulut bertingkan dengan pulut cawan


 2 layer serunding
TQVM MUSLIH
SELAMAT PENGANTIN BARU MUSLIH DAN AZURA
Moga berbahagiua dan berkekalan ke akhir hayat

Swiss Roll..mantapppp

Jom layan aneka swissroll..
Onsyaallah pelbagai swiss roll akan mucul tak lama lagi..
Kepada sesiapa yang ingin membuat tempahan jom calling2 aliza..rasanya lain dari lain,dan semestinya sedapp..Harganya juga berpatutan
 Pandan Roll
Rm20/Roll
 Scorpion Roll
Rm20/Roll
Benji Roll
Rm35/roll

Ahad, 16 September 2012

Kek Hantaran lagi

Kek Hantaran ini sebenarnya gambarnya tak sempat diambik..ini pun kebetulan belek2 dlm
camera...ada gambar yang mungkin pembantuku yang ambik...
apalagi edit lah...kerana gambarnya gelap...
TQVM FAIZALL
jauh oder dari perak...
oopps...majlis pertunangannya di kuantan...
orgnya aje dari perak..

KEK BARBIE 2 TIERS

Jom kita tengok kek Barbie bertingkat ni yang ditempah oleh Nadiah kg kempadang.
alhamdulillah..Nadiah sekeluarga berpuas hati dgn kek ni...
Dan kepada yang ingin membuat tempahan jom calling2 aliza...
setiap kek birthday atau kek kahwin bertingkat yang pasti aliza akan menghadiahkan cupcake percuma..





PURPLE+PINK
TQVM NADIAH
Moga Eisya akan menjadi anak yang solehah..

ANGGRY BIRD

Salam semua..
harini aliza nak cerita teng kek kat bawah i..ANGGRY BIRD..
kek ni dibuat dan siap 1/2 jam sebelum aliza berangkat ke terminal..nak balik kampung..
wah...... memang cemas tahap GABAN...
namun siap juga akhirnya...
ini je gambar yg sempat diambil....
TQVM ADIK NA KEMAMAN...

Hantaran Hijau Putih

Jom kita tengok Kek Hantaran Tema Hijau putih

Steam Butercream
2kg
TQVM USTAZAH

Jumaat, 14 September 2012

Roti Oh roti








Cuba dan terus mencuba ilmu roti.
Kini tempahan dibuka khas untuk semua penggemar roti ..
Yang pasti Halal dan sudah tentu sodap..
Jika berminat ngebel yerk...

apam Polkadot Menjelma Lagi



150 Biji Apam Polkadot
Pelbagai Filling
Tqvm Zura Kalu X silap
jika tak salah adik ni tinggal kat taman gelora
klu adik terbaca entri ni..sorry dik yerkk..akak ni lupa nama adik...

Cupcake Hantaran


Order dari adik ....
maaf lupa namanya..
16 Cp Cake Hantarann

Marble ChEeeese Brownies



Choclate marble cheese brownis
Order dari kak Tiey
 RM 50


Kek Birthday lagi




Tqvm Kak Tiey
Sambut birthday serentak...
Bagus umi..x pernah lupa birthday anak2nya
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...