Selasa, 23 April 2013

KEK BIRTHDAY YAB MENTERI BESAR PAHANG

Alhamdulillah,
baru2 ni Aliza diberi kepercayaan sekali lagi menyediakan kek Hari lahir khas untuk Yang Amat Berhormat datuk Seri Amar Diraja Haji Adnan Bin yaakub Menteri Besar Pahang. Dalam Masa 3 hari diberikan aliza pun menyediakan kelengkapan apa yang patut.dari awal menempah edible image sehinggalah menyiapkan sebiji kek size 20"x20" yang dimana setelah siap deko berat 6.4kg kerana kek buter dengan butercream.
Namun hati mula gundah gulana apabila tulisan yang nak di tulis pada kek tu teramatnya panjang. Aliza ni tulisan tak cantik,mulahlah buntu memikir..banyak aliza menerima dan meminta pandangan dari rakan2 seperjuangan sifu2 bakers..Akhirnya kata putus..aliza pun beranikan diri menulis pada kek..Alhamdulillah...semua lancar dan akhirnya siap jgak kek ni dan selamat diserahkan  pada jam 9.50am..18.4.2013.
Terima kasih juga kepada rakan aliza che mai,kak aisyah yg memberi pandangan dan sokongan pada aliza.




Terima kasih juga buat Yang Amat Mulia Tengku Puteri Seri Lela Manja Pahang kerana telah 3 kali memberi kepercayaan kpd aliza.Moga Tengku berpuasa hati.

Khamis, 18 April 2013

Tart Oh Tart

Alhamdulillah,order aneka tartlet minggu ini memberangsangkan.Kepada yang berminat nak oder,jom calling2.Oder pagi petang boleh ambik.kikiki...itu klu akak ada kat malaysia lah..akak ni sering travel...apapun cukup sekadar sms nak tanyakan khabar tartlet ni..


70 biji  tart Telur
50 biji Tart Buah

Order Cheese Tart lagi



200 biji Aneka Cheese Tart
Bluberry/Strawberry

Cheese Tart Strawberry

80 biji Cheese Tart Strawberry
Jom sape nak oder sila calling2.Harga memang berbaloi.Rasanya
memang yummy...

TEMPAHAN TART & APAM POLKADOT



100 Biji apam Polkadot
100 Biji Tart Telur

CUPCAKE HANTARAN BIRU PINK




16 BIJI CUPCAKE HANTARAN
10 BIJI YG BIASA

KEK ANNIVESARY KDYMM TUANKU SULTAN PAHANG

Assalamualikum.Alhamdulillah syukur pada yang maha Esa memberi Aliza kesihatan,umur panjang dan sekali lagi mampu menyiapkan sebiji kek khas untuk KDYMM TUANKU SULATAN PAHANG sempena Annivesary baginda baru2 ini,Kek ini ditempah sehari sebelum penghantaran dibuat.walaupun pelbagai dugaan yang datang ketika menyiapkan kek ini namun semuanya berjalan dengan lancar dan akhirnya Aliza dan hubby selamat membuat penghantaran ke Istana Tuanku dijalan Teluk sisek Kuantan.
Kali ke 2 Aliza menjejakk kaki keistana yang berbeza.pada mulanya Adik lis yang menguruskan tempahan ni meminta penghantaran dibuat ke  Istana Sultan Abu Bakar Pekan,Namun perubahan disaat akhir kerana Tuanku berada diistana di jalan Teluk sisek,









KEK BUTER
8 .4KG
Apapun patik memohon maaf atas cacat cenya kek ini dan mengharapkan Tuanku berpuas hati.terima kasih juga atas ramah tamah serta layanan dari polis serta kakitangan istana.

KEK ANNIVESARY KDYTM TENGKU MAHKOTA PAHANG


Assalamualaikum..aalhamdulillah baru2 ni aliza diminta menyiapkan 1 tempahan kek Buter khas untuk KDYMM TENGKU MAHKOTA PAHANG & KDYTM TENGKU PUAN sempena Annivesary beliau.
Dengan perasaan takut,gemurah semua bercampur aduk..Namun menyahut cabaran dan untuk mempelajari sesutu yang baru..Aliza teruskan..Alhamdulillah semuanya lancar.Kek ini ditempah Oleh Setiausaha YAM Tengku Nong iaitu adik lis..Tempahan ini dibuat sekitar 8.00 malam dan diminta menghantar ke istana jam 11am keesokan harinya.Alhamdulillah siapje delevery rasa lega sangat..Mohon Maaf diaats cacat celanya kek Patik Tengku.Dan untuk Lis terima kasih kerana memberi kepercayaan pada akak membuat kek ini.



 Bertemakan warna biru kuning.
Kek Buter
4kg




Rabu, 3 April 2013

Kek Hantaran,apam Polakdot & Puding

Alhamdulillah,dah banyak kali kak Moh order dengan aliza.Terima kasih yang tak terhingga atas sokongan akak pada Aliza.Kali ni kak Moh order Kek hantaran Pink putih dan 50 biji Apam polkadot serta 10 bekas puding.






Rm 5/1biji

Apam Polkadot yang meriah


Order dari Kak Moh



300 bii
Filling Strawbery,Blubery,Choclate

KUIH MUIH TRADITIONAL kembali lagi

Jom order aneka kuih traditional diantaranya yang mendapat sambutan hangat kini,Koleh kacang,Aji sereban,dan kuih talam.
menggunakan Santan asli dan akan rasa lemaknya kuih muih ini,tanpa pewarna dan perasa yang Asli.


TQVM kak sal

Muffin ooooh Muffin

Alhamdulillah sambutan Muffin amat menggalakan saban hari.Harga yang memukau dan berpatutan  mesti menjadi keutamaan selain rasanya yang sangat best.Kepada yang mahukan untuk dijadikan doorgift atau sebarang juadah jamuan sila hubungi Aliza.




Aneka Filling
harga Dari rm 1.00 hingga Rm 2.00 bergantung size

Doorgift Lagi


Order dari adik Ain .Alhamdulillah sekali lagi adik ain order dari kak liza.
mudahan semuanya berpuas hati



 Blubery Slice
 Choclate moist kukus

Pandan Roll

Kek Barbiel Doll Again

Pink oren pilihan adik Balqis.
Choclate Moist Kek
1.4kg
Rm 80
TQVM kakDewi atas order ni.
mudahan berpuas hati

KEK HANTARAN VS KEK BIRTHDAY

ORDER DARI MUBIN TANAH PUTIH KUANTAN
Sorry..kek krim pink lupa nak snap sebiji...
tqvm mubin.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...