Rabu, 29 Mei 2013

Oder sempena Hari Guru

Assalamualaikum,
Oder kali ni dari  Ibu Fareeq dari bukit sekilau.Oder ni khas untuk puteranya Fareeq sempena hari guru.Mudahan Bonda  and family suka lah yerk..Aliza ucap terima kasih sgt atas oder ni dan mudahan lain kali bolehlah tempah lagi yerk..
JOM LAYAN CEBISAN GAMBAR...


 choclate moist
 Deko butercream
kek pandan/choclate

Door gift ,Tart buah & tart cheese

Isnin, 20 Mei 2013

Cheese Tart


100 biji Cheese tart oder dari cikgu yan.
rm 65/100 biji

Tempahan Choclate moist & apam polkadot



50 biji Choclate moist
100 biji apam Polkadot

Kek Ana Muslim

Oder dari Iza Balok perdana

Kek Span Coklat
Edible Ana Muslim
1.8kg Rm 90.00

Kek Blubery Buah buahan meriah

Oder ni dari Wani Balok Makmur.Untuk sambut birthday mamnya wani minta kak liza buatkan kek blubery dengan fresh cream yang meriah buah..nasib akak tak letak buah durian dik oooiiiii..kikiki

 Kek Vanila filling Blubberry
Fresh Ceam
Buahan Segar


Kek Bolaaa

oder kali ni dari Aziah.Khas untuk birthday puteranay Faiz Irfan.Tq Aziah.

Selamat Hari lahir Faiz..
Choclate Moist
1.6 kg

Tempahan Barbiel lagi

Kek Choclate Moist
Tema Ungu Pink.
Tuan yng oder kak liz adah lupooooo
rm 80.00

Tempahan Cupcake

Oder kali ni dari Adik kerja di polisas.menempah 50 biji cupcake sekali packing dlam bekas dorm khas utk birthday nakandanya.Cupcake yang dihiasi edible image upin ipin dan aggry bird.


 Choclate Moist Cupcake
Edible image

Kek Budjet Berbaloi

Assalamualaikum..
terbaru dan terbaru lagi..kikiki...apa yang terbarunya?Cm ni ..nak khabaq mai..kini Kak  Liza ada produk baru.Kepada penggemar kek2 Carrot,peanut choco,red velvet,choclate moist dan prune,kini Kak liza keluarkan yang pek ekonomi.Budjet lah...maksudnya tak payahlah nak beli sebiji kedeboommmm besar kalau nak try..maklumlah..sekadar nak cuba. takut plk tak ada yang makan.jadi apa kata cuba yang pek ekonomi,dengan harga berbaloi..

Choco peanut Buter
 Red Velvet
 Choclate Moist
 Prune
Carrot

Semua Harga Rm15.00/Pek

Rabu, 8 Mei 2013

PROMOSI KEK SEMPENA HARI IBU DAN HARI GURU

Sempena hari Ibu dan Hari Guru yang akan tiba tak lama lagi,kami telah bebesar hati memberi harga istimewa pada semua kek keluaran kami..Kepada yang ingin oder cepat2 semetara oder masih dibuka..Raikan hari istimewa ini dengan kek yang meletop dan marveles.








GERMAN BLACK FOREST
 INDULGENT
 BLUBERY CHEESE CAKE
 SNOW CHEESE CAKE
 DOUBLE INDULGENT
 RED VELVET
 TIRAMISU
 KEK DURIAN
 PECAN BUTERSCOHT
CHOCLATE MOIST

Semua kek dlm gambar diatas diberi harga rm80 sebiji mengikut citarasa pilihan anda. 
kami juga memberi harga promosi untuk kek Butercream dengan potongan 15% mengikut tema,design dan perasa pilihan anda.

Tempahan Kek Besar Pilihanraya

Tooooinggggg...Demam Pilihanraya melanda..Jom kita layan Kek PKR,(P083 Bilik gerakan TERUNTUM)
Kek size 18"x23" berat 6kg






Selasa, 7 Mei 2013

Tempahan Kek Kahwin Sangatlah Besar

Assalamulaikum,kali ni Aliza nak kongsi 1 kek yng ditempah oleh seorang kakak dari Jengka Pahang,Klu nak tahu kek ni berukurun 28"x34" dan beratnya 12kg,melibatkan kek span..huuuihhh..memang berat sangat..apa ke idok nye..cik kak ni menempah kek sebesar meja sofa..haru biru dibuatnya.namun menyahut cabaran tu penting.Tema kek kawin ni peace fan krim..terpaksalah papannya buat sendiri,kotaknya buat sendiri..nak buat cm ne..memang x ada jual kat kedai papan dan kotak utk size ni..Namun Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan siap .Jom tengok serba sedikit..





TQVM dan SELAMAT PENGANTIN BARU BUAT AYYAT DAN ZATTIEY.

Ahad, 5 Mei 2013

BAKING WITH LOVE BERSAMA PELAJAR UIA

Assalamualaikum,
Alhamdulillah bersyukur sangat,baru2 ni pada 27.4.2013 dengan izin Allah S.W.T  berlangsungnya kelas membaking bersama pelajar UIA Indera mahkota Kuantan dengan lancar sekali.Kelas bermula jam 10pagi dan siap pada jam 2.00 ptg dengan dihadiri 35 pelajar yang cukup peramah dan spoooting..Kelas yang diberi nama BAKING WITH LOVE ini diadakan di Uia..Walaupelbagai rintangan dihadapi diawal perangkaan mengadakan kelas ini, namun kerana kesungguhan dan minat adik2 dlm mempelajari sesutu yang baru akhirnya ianya dapat dilaksanakan jua..Terima kasih tidak terhingga buat adik Wahida,fiqa dan teman2 yang bertungkus lumus dlm menjayakan program ini.Di bengkel ini pelajar didedahkan cara membuat kek span,coklate moist untuk cupcake dan cara mendeko dengan kretiviti masing2..Tapi akak tabik spring...memang adik2 berbakat besar.Dengan berbesar hati juga pelajar didedah bagaimana membuat pastri dan tart buah sebagai bonus dlm bengkel ini.Gembira sangat hati sepanjang mengendalikan kelas ini apabila melihat telatah adik2 dalam bermain dengan krim mentega..Di awal rancanagn Aliza dijemput untuk demo sahaja namun ikhlas hati aliza membuat kelas Spara Hands on dimana pelajar dibahagi kepada 7 kumpulan dan setiap kumpulan diberi sebiji kek untuk dideko,6 biji cupcake setiap seorang untuk dihias mengikut kretiviti masing2..Tujuan kelas ini diadakan Hands on bertujuan agar pelajar diberi pendedahan dengan lebih dekat dlam sessi membaking dan ianya juga bertujuan agar pelajar boelh manfaatkan sebaik mungkin sebagai ilmu serta menjadikan ia sebagai peluang mencari duit poket sendiri selain memahirkan diri dlm dunia membaking..TERIMA KASIH ADIK2..Mudahan kita besua lagi disessi akan datang..


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...